Onnistunut tuotekehitys tekee ideasta tulon lähteen

Oman yritysidean kehitteleminen on yleensä jännittävä ja innostava projekti. Joskus se luonnistuu ihan itsekseen ja tuotekonsepti on yrittäjän tai keksijän mielessä kirkkaana heti ensi hetkestä lähtien. Useimmiten tuotteen kehittämiseen tarvitaan kuitenkin hieman apua. Apu voi olla esimerkiksi tuotteen testausta lähipiirillä tai ammattimaisten tuotekehityspalveluiden hyödyntämistä.

Tuotekehitys alkaa ideasta

Tuotteen kehittämisprosessi alkaa aina ideasta. Uusia ideoita syntyy joko sattumalta tai tarkoituksella esimerkiksi erilaisissa ideointiryhmissä. Kun idea on syntynyt, pohditaan sen toteutusmahdollisuuksia ja sitä kenelle siitä olisi hyötyä eli kuka potentiaalinen asiakas on. Tässä vaiheessa tarkastellaan myös markkinaa. Onko markkinoilla jo huomattava määrä kilpailijoita? Kuinka erotumme heistä? Jos näiden analyysien päätteeksi ollaan edelleen sitä mieltä, että tuote on mahdollinen ja järkevä toteuttaa, ja sille löytyy potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat valmiita maksamaan siitä tarpeeksi, voidaan ideaa lähteä hiomaan eteenpäin. 

Tuotteen hiomisen tarve riippuu hyvin paljon siitä mikä se on. Onko kyseessä kosmetiikkatuote vai elektroniikka-alan keksintö? Paljon riippuu myös siitä, minkälainen investointi tuotteen valmistus on. Jos tuotteen valmistuskustannukset ovat pienet, on tilaa kokeiluille ja virheille paljon enemmän. Mitä suurempi investointi on, sitä suuremmalla syyllä kannattaa luottaa ammattilaisiin tuotekehityksen aikana.

Hio ideasi timanttiseksi ennen kuin päästät sen markkinoille

Vaikka toisaalta toimintaan ryhtyminen on usein hyvä idea, ei valmistautumista kannata jättää aivan puolitiehen. Tuotteen hiominen mahdollisimman valmiiksi ja toimivaksi ennen sen lanseerausta on tärkeää, sillä se antaa asiakkaalle ensivaikutelman, jota ei enää pysty myöhemmin muokkaamaan. Tuotekehitys on toisaalta myös jatkuva prosessi, joka ei pysähdy siihen kun tuote lasketaan markkinoille. Ammattimainen toimija kuuntelee asiakkaidensa palautetta ja muokkaa tuotetta tarvittaessa. Kehitystä haetaan jatkuvasti myös muun muassa kustannustehokkuudessa ja ympäristöystävällisyydessä. Joidenkin tuotteiden tulee kehittyä uusimpien trendien mukaan tai esimerkiksi ihmisten ajanviettotottumusten perusteella.

Tuote tai konsepti on usein luojansa mielestä mahtava. Muutenhan hän ei lähtisi sen kanssa liiketoimintaa harjoittamaan. Tästä syystä keksijä itse voi sokaistua tuotteensa heikkouksille. Hän ei myöskään pysty täysin samaistumaan toisenlaisessa tilanteessa olevan käyttäjän kokemuksiin. Tämän vuoksi yksi tuotekehityksen tärkeistä osa-alueista on testaus mahdollisimman puolueettomilla testaajilla ja sitä kautta saatu rakentava palaute. Erilaiset tuotekehityspalvelut, kuten vaikkapa Defour Oy, tarjoavat tähän erinomaisen vaihtoehdon.

minusta

Blogi teollisuuden ja tavaran valmistamisen aloista

Teollisuus ja erilaisten tavaroiden, välineiden ja materiaalien valmistuksen ala on niin laaja, että se tuntuu monelle abstraktilta. Kuitenkin me kaikki käytämme päivittäin teollisuudessa valmistettuja tuotteita. Sen vuoksi koen tärkeäksi avata tätä alaa enemmän ihan meille tavallisille ihmisille. Uskon, että arvostamme arjessa ja töissä käyttämiämme asioita, tarvikkeita ja välineitä enemmän, jos ymmärrämme mistä ne ovat tulleet, kuka ne on valmistanut ja mitä niiden valmistaminen vaatii. Haluan antaa huomiota teollisuudessa työskenteleville miljoonille ammattilaisille ja heidän työpanokselleen, sillä sitä he ovat ansainneet. Tervetuloa siis blogini pariin oppimaan mitä teollisuudessa tapahtuu ja miten se vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Kommenttisi aiheen tiimoilta ovat myös erittäin tervetulleita!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

28 February 2024
Korroosio on merkittävä haaste monille rakennuksille, infrastruktuurille ja teollisuuslaitoksille ympäri maailmaa. Korroosio voi aiheuttaa vakavia vau

10 July 2023
Tiedätkö, mitä on CNC-jyrsintä tai CNC-sorvaus? CNC-jyrsintä on menetelmä, jolla voidaan valmistaa erilaisia, yleensä koneidenosia, koneellisesti. CNC

25 November 2020
Oletko koskaan pysähtynyt miettimään kuinka puhdasta käyttämäsi vesi on? Moni ei asialla päätään vaivaa. Suomessa olemme siinä onnellisessa asemassa,

tag